UA-73770663-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Activiteiten

 

Projecten & Activiteiten 


Verslag van de eerste 24 uurs dienst van de jeugdbrandweer. 

27 en 28 december 2014 hebben wij een 24 uursdienst gedraait met de jeugdbrandweer.
Dit om te laten zien hoe het er in een beroepskorps aan toe gaat bij de brandweer.
dit verslag is gamaakt door Herman van Veen onse grootste supporter.
Klik hier om het verslag in PDF te lezen. 
Klik hier voor alle fotos van deze dag. Verslag van Herman van Veen. De opendag en zijn afscheid door zijn ogen. 

8 November 2014 Heb ik afscheid genomen bij de jeugdbrandweer en hier over heb ik een verslag geschreven. 
Nogmaals bedankt iedereen!
Groetjes Herman van Veen.

Klik hier om het verslag in PDF te lezen. Oefencentrum 2-Rescue in Best 

09 November 2013 zijn wij met onze jeugd naar 2-Rescue geweest in Best. Dit is een oefencentrum waarbij ze een winkelstraatje hebben na gebouwd om op allerlei verschillende manieren te kunnen oefenen. Ook leveren ze bij dit bedrijf verschillende acteurs zodat er altijd ervaren en realistische slachtoffers zijn. 

Klik hier voor ons Foto Album oefeningen bij 2-Rescue in Best! 


Onze bevelvoerders hebben allebei een stukje geschreven, 


 Zaterdag 9 November 2013 zijn wij als jeugdbrandweer post Bussum naar het oefencentrum 2-rescue geweest. We hebben daar realistisch geoefend met verschillende ploegen en verschillende scenario’s. 

De 1ste oefening was brand bij een SNS bank. Er was een automobilist die moest uitwijken voor een hond die de weg overstak. Deze auto is hierop tegen het pand van de SNS aangereden waardoor er brand is ontstaan binnen in het bedrijf. De brand is vervolgens doorgeslagen naar het pand van de buren, een Witgoed bedrijf. Er waren twee slachtoffers, één in het voertuig dat tegen het pand aan gereden was en de tweede was een medewerkster van de bank. Het lastigste was het slachtoffer binnen waar dus ook het vuur was, zij zat namelijk in een rolstoel en kon daarom dus ook niet lopen. Beide slachtoffers zijn gered op een veilige manier en zijn afgevoerd door de ambulance. 

De 2de oefening was een brand in een café. Er was weer die hond die los over straat liep, wederom moest een automobilist uitwijken. Ditmaal is de hond aangereden en ook een postbode die een drankje aan het nuttigen was op het terras van dit café. Het café zelf is in de brand gevlogen door een kaars die op tafel stond. Die is er afgevallen door de dreun van de aanrijding. Deze brand is ook overgeslagen naar een caravan die naast het café geparkeerd stond, hier in lag een baby te slapen. De moeder van deze baby stond in paniek de brandweer op te wachten. Zowel de baby als het slachtoffer onder de auto maken het nu goed, alleen de hond is helaas overleden. 

De 3de oefening was brand in een slooppand. Er waren drie verschillende vuurhaarden ontstaan door kortsluiting. In eerst instantie zou het gaan om één slachtoffer een elektromonteur die bezig was met het uitschakelen van de elektriciteit. Eenmaal ingezet kwam ik er achter dat er ook nog een zwerver in het pand aan het slapen was. Dit slachtoffer wilde alleen meewerken als ze haar biertje en slaapzak mee mocht nemen. Toen ik er achter kwam dat er drie verschillende vuurhaarden waren heb ik Middelbrand gegeven, dit had ik eigenlijk iets eerder moeten doen. De vuurhaarden zijn op een veilige manier gedoofd en de slachtoffers zijn veilig gered. 

Ik vond het een erg leuke en leerzame dag, en heb hier erg veel van geleerd. Ik denk dat de rest van de ploeg hier net zoveel van geleerd heeft. Daan Schörs-Bevelvoerder. Oefencentrum Best. 
Op 9 november gingen we 8:00 om de bus of brandweerauto in richting Best. 

De dingen die ik geleerd heb. 

Dat als je een vuurhaard ziet je er niet meteen op moet inzetten. Maar als er in de caravan waar ook brand is een baby is moet je eerst voor het kind gaan. Goed je kubus verkenning afronden. Goed tegen je mensen zegen dat ze je niet ongevraagd advies hoeven te geven, want dan raak ik in de war en dan weet ik niet meer wat ik van plan was. Eerder middelbrand geven als er meerdere slachtoffers zijn of meerdere vuurhaarden. Eerder een 2e ambulance aan vragen als je weet dat er twee slachtoffers zijn. Mensen alleen als het niet anders kan valse hoop geven

De inzet.
Toen we in het voertuig zaten kregen we de melding van de AC dat er vermoedelijk brand was in een café. Er was niks over slachtoffers bekend. Het was ook niet bekend waar de brand was. Het pand had 1 bouwlaag. Er waren mensen in paniek. Ik had door die gegevens om politie en ambulance gevraagd. Ambulance voor eventuele gewonden. Politie om dat het een café betrof waar brand was en mensen in paniek. Toen we ter plaatsen kwamen was er brand in een caravan,waar een baby in lag en de moeder in paniek buiten stond te schreeuwen. En een brand buiten tegen het café aan. En een auto die tegen de gevel van het café aan stond waar een man onder lag die een hond had die Diesel heette. Ik had nummer 1&2 in gezet op de vuurhaard tegen het café. 3&4 in de caravan waar zij het kind moeste redden. Daar na heb ik tegen 2&4 gezegd dat ze moesten in zetten op de brand in het café en er voor zorgen dat de vuurhaard niet dichter bij het slachtoffer kon komen. 210&211&212 hebben het slachtoffer onder de auto vandaan gehaald en aan de ambulance over gedragen. En de vrouw met kind naar de Pompbediende gestuurd maar ik had beter uit moeten leggen wie dat was of mee moeten lopen. Toen heb ik wel te laat een dierenambulance gevraagd en een tweede ambulance voor het kind. Ik gaf toen doordrukken afblussen zonder dat ik had gevraagd of de tank gevuld was en zonder kleine brand brandmeester te geven. Aan het eind gingen ze alles in pakken en dat ging goed en snel. 

Ik vond het een hele leuke dag het was leerzaam en goed georganiseerd. Ik vond dat de slachtoffers goed in hun rol bleven. 

Ik bedank Simon en Herman voor het organiseren van dit uitje. En de jeugdleiders en de mensen uit Best voor de leuke dag. 

Door: Tessa (bevelvoerder)

 

Collecte brandwondenstichting door de jeugdbrandweer van Bussum 

12 oktober 2011 had de jeugdbrandweer eens geen oefenavond, maar werden de schoenen aangetrokken om te gaan collecteren voor de brandwondenstichting. 

Met 3 brandweervoertuigen en 10 jeugdleden, ieder gewapend met een collectebus, werdt er gecollecteerd in Bussum Zuid tussen 19:00 en 21:00 uur. 

Natuurlijk was er vertegenwoordiger van de pers aanwezig, en de jeugdbrandweer heeft met deze actie dan ook een artikel in de Bussumse krant gehaald. 

Er werdt een bedrag van €667,94 opgehaald. 

  

Klik hier om de Bussumse krant van 19 oktober te downloaden in PDF formaat. 


Bezoek aan de luchthavenbrandweer van Lelystad in 2010 

6 oktober 2010 was de jeugdbrandweer Bussum te gast bij de luchthavenbrandweer van Lelystad. 
Om ongeveer 19:00 uur werden de jeugdleden ontvangen in het instructielokaal. Hier werd in het kort een uitleg gegeven over de historie van de luchthaven en de brandweer aldaar. 

Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan de brandweerpost. Hier is dan ook alles verteld de voertuigen die hier gestald zijn, en dit werd gevolgd door een demonstratie. Elk jeugdlid heeft dan ook even mee mogen rijden over de start-, en landingsbaan met een brandweervoertuig. 

Tijdens de demonstratie werd de luchthaven ook onverwacht bezocht door de vliegeniers van de Lifeliner traumahelicopters, welke bezig waren met het oefenen van nachtvluchten. Dit ter vermaak van de jeugdleden. 

Alle fotos die gemaakt zijn tijdens deze dag zijn hier te bekijken in ons fotoalbum. 
Bezoek aan oefencentrum Ricas te ede 

Zaterdag 17 mei heeft de jeugdbrandweer een bezoek gebracht aan het oefencentrum Ricas te Ede. 
Dit is een oefencentrum dat zich bezighoudt met het opleiden van brandweermensen, bedrijfshulpverleners en dergelijke hulpverlenende instanties. 

Hieronder is een kort verslag te lezen, geschreven door een van onze jeugdleden. 


 
Laatst zijn we bij het oefencentrum Ricas te Ede geweest, 

Om ongeveer 06:00 uur hadden wij al onze spullen verzameld op de kazerne en een uurtje in de auto onderweg naar Ede gezeten. 

Hier aangekomen gingen we eerst onze pakken aantrekken, (en ook al waren sommige een paar spullen vergeten), en zijn we begonnen met een zogenaamde “hittegewenningsruimte”. 

Hierin moesten we ons allemaal verzamelen en werd een vuurtje aangestoken. Al snel steeg de temperatuur tot ongeveer 170 graden celsius. 

Eerst stonden we rechtop dat was al behoorlijk warm na 5 minuten. Vervolgens werden we geïnstrueerd dat we op onze knieën zo laag mogelijk moesten zitten, en gelijk was het meteen een stuk koeler. 

Nadat we hier klaar waren met het onderdeel hittegewenning, was de groep opgesplitst in 3 kleinere groepen. 

Ik werd ingedeeld met Wesley, Dave en Ben. 

Wij begonnen bij Dennis en Yvette, twee jeugdbegeleiders van de brandweer Bussum. 

Bij de eerste stand kregen we schuimblussers en hier moesten we een bak gevuld met benzine mee gaan blussen. Hierna werd uitgelegd hoe je het beste de “vlam-in-de-pan” kon blussen. Wij wisten wel hoe dat moest met een deksel maar daar was blijkbaar ook nog een speciale methode voor. 
 

Ook ging iemand het proberen met een blusdeken. Ook hiermee kon je de zuurstof weghalen maar met een deksel ging het toch wel gemakkelijker. 

Hierna gingen we naar de volgende stand. Hier kregen we een kleine ruimte met aan beide zijden 3 deuren. Boven de deuren ging een lampje branden als er brandhaard was ontstaan. 

We moesten groepjes van 2 maken en ik gingen als eerste met mijn maat naar binnen. Snel constateerden we een brandhaard en wij liepen hier rechtstreek op af. Jammer genoeg vergaten wij in ons enthousiasme de “deur procedure”. Hierop werden wij onmiddellijk teruggeroepen. 

Nadat wij onze fout in hadden gezien gingen we terug en bleek nu dat er een keuken in de brand stond. Wij hebben hierop onze blusmiddelen ingezet en het vuur ging uit, maar het bleef opnieuw ontsteken. Uiteindelijk bleek dat we de gashendel op het fornuis uit moesten draaien om het vuur definitief te doven. 

Vervolgens gingen mijn ploeggenoten naar binnen, deze lukte het niet om een brandhaard uit te krijgen. Als gevolg hiervan moesten ik en mijn maat naar binnen en hebben we als 1 team alle brandhaarden weten te doven. 

Hierna hebben we even een korte pauze gehad. 

Na de pauze gingen we verder met brandbestrijding door middel van poederblussers. Hier heb ik persoonlijk heel veel van geleerd. 

Hierna moesten we door een ruimte dat vol onschadelijke rook was gezet heen lopen om de uitgang aan de andere kant te vinden. Dit moesten wij doen in groepjes van 2 jeugdleden. 
 

Nadat wij hier klaar mee waren, hebben we nog een rondleiding gehad door het oefencentrum. In dit centrum hadden ze enkele ruimtes ingericht als onder andere een gevangenis, een supermarkt, een ziekenhuis en dergelijke gebouwen. Hierna gingen we lunchen. 

Na de lunch kwam de grote oefening met de TS636. 

We werden gealarmeerd voor een brandmelding in een verzorgingstehuis. Hierop reden we naar het pand en was er al snel opgeschaald naar een middelbrand. 

Hier was op de onderste verdieping een echte brandhaard gecreëerd, en op de bovengelegen verdiepingen waren brandhaarden gesimuleerd. Ook hier heb ik persoonlijk weer heel van geleerd.
 

Aan het einde van de oefening gingen we ons omkleden en hadden we de dag nabesproken. Hierop gingen we weer terug naar Bussum. 

Verslag geschreven door Pieter Knecht, aspirant jeugdlid. 

 
Alle fotos die gemaakt zijn tijdens deze dag zijn hier te bekijken in ons fotoalbum. Alle hierboven genoemde oefeningen hebben plaats gevonden onder het toeziend oog van de instructeurs van het oefencentrum Ricas, en de oefenleiders van de jeugdbrandweer Bussum. 

Dit zijn goed opgeleide brandweermensen die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. 
Het niveau van deze oefeningen was dan ook specifiek aangepast aan het niveau van de jeugdbrandweer. 
Het doel van deze oefeningen was om de jeugdleden veilig om te leren gaan met situaties zoals deze bij de brandweer, maar ook bij u thuis voor kunnen komen. Gezellig bij de jeugdbrandweer. 

De brandweer is een gezellige bezigheid, je hebt veel contact met je collega brandweerlieden. 


Maar de jongeren dan? 
Wat nou als die ook bij de brandweer willen? 
Moeten die wachten tot ze 18 zijn? 
Daar is aan gedacht!Minderjarig? Niks "dan maar voetbal..." Gezellig bij de jeugdbrandweer! 

Bij de jeugdbrandweer word er niet uitgerukt voor echte branden. Wat doe ik er dan? 

Nou, buiten het feit dat het allemaal heel gezellig is, oefen je 1 keer per week en heb je 1 keer per jaar wedstrijden. Die ervaringen helpen je weer gemakkelijker bij de “echte” brandweer te komen. 

 

Naast oefenen word ook mee gedaan aan verschillende projecten, zoals carnaval. Het is ook gewoon een geweldig leuke hobby, en zeg nou zelf; "Ik zit bij de brandweer", dat klinkt toch ook gewoon super stoer! 

Bij de jeugdbrandweer van Bussum zitten momenteel 13 kinderen, en op het huidige ogenblik zijn het allemaal jongens. Meiden kunnen uiteraard ook bij de jeugdbrandweer, maar die zitten er nu niet. Er mogen maximaal 14 kinderen bij de jeugdbrandweer, en als dat maximum is bereikt volgt daarna een wachtlijst. 

Als je bij de brandweer wilt solliciteren, heb je een dokters- en gezondheidsverklaring nodig. Daarvoor wordt iedereen eerst medisch gekeurd. En voordat je er echt bij hoort, heb je eerst 4 maanden proeftijd. Je hebt natuurlijk ook discipline nodig. Als niemand bij de brandweer discipline zou hebben, dan zou het een zooitje worden! 

In Nederland zijn nu 140 jeugdbrandweerkorpsen. Daaronder vallen de junioren van 12 tot 15 jaar en de aspiranten van 15 tot en met 18 jaar. Totaal zijn er in Bussum 9 jeugdleiders. Na de jeugdbrandweer is het gemakkelijker door te stromen naar de volwassenen, door dat je dan al ervaring hebt. 

 


De jeugdbrandweer in Bussum heeft 1 eigen voertuig, en krijgt dezelfde oefeningen als de volwassen brandweer. Wel krijgt de jeugd grotere oefenbranden te blussen dan de volwassenen. Minder vaak, maar toch zijn de volwassenen soms wel een klein beetje (heel erg) jaloers! 


Als ik meer vrije tijd had gehad, had ik het wel geweten. 
Lijkt de brandweer jou ook helemaal geweldig? 
Ben jij ook tussen de 12 en 18 jaar? 
Kom dan gezellig bij de jeugdbrandweer!


Geschreven door Laura Koertse, Sint Vitus College Naarden, 2009. 


Bezoek bedrijfsbrandweer Solvay Pharmaceuticals BV 

Donny van Rosmalen 
Verslag Oefening Jeugdbrandweer woensdag 3 december 2008. 

Woensdag 3 december 2008 om 19.30 uur heeft de jeugdbrandweer van Bussum de bedrijfsbrandweer van Solvay Pharmaceuticals te Weesp bezocht. 

Daar zijn we begonnen met een demonstratiefilm dat ging over kleine blusmiddelen, hoe je ze het best kan gebruiken en welke blusser voor welke brandklasse geschikt is, namelijk; 

Klasse A: Brandbare vaste stoffen 
Klasse B: Brandbare vloeibare stoffen 
Klasse C: Brandbare gasvormige stoffen 
Klasse D: Brandbare metalen 

Daarna gingen wij met de Tankautospuit en manschappenbus mee naar een speciaal ontwikkeld oefenplatform, wat zich ook op het terrein van Solvay bevind. 

Daar werd een grote bak met aceton en een aantal pallets in de brand gestoken. 

hierna mochten, onder leiding van een instructeur, groepjes van twee personen de brand proberen te blussen met verschillende blusmiddelen. 

Na de oefening met kleine blusmiddelen werd de bak opnieuw ontstoken, waarna de hoge drukslang van de tankautospuit werd ingezet. 
de opzet was om de bak te blussen door middel van deze hoge drukslang. 

De bevelvoerder van de eerste ploeg kwam er snel achter dat er veel water voor nodig was om de brandende aceton te blussen. 
Deze oefening werd door drie verschillende ploegen uitgevoerd. 

Tot slot hebben we alles nabesproken in de kazerne van Solvay. 

Ook was er nog een kleine verrassing. 

Maartje Aleman, de commandant van brandweer Bussum, had een Sinterklaas surprise voor de aspiranten en Jeugdleiders voorbereid. 

Ook werd de commandant van de bedrijfsbrandweer van Solvay; Ton Feenstra, bedankt voor de locatie en zijn inzet. 
de Sint overhandigde hierop een banketletter. 

Kortom, het was een zeer geslaagde avond. 
Bezoek brandweer Amsterdam, post Nico 

7 januari 2009 zal de jeugdbrandweer van Bussum een bezoek brengen aan post Nico van de amsterdamse brandweer, gelegen aan de IJtunnel. 

Naast een bezoek aan de brandweerpost wordt ook de meldkamer van de amsterdamse brandweer bezocht. Brandweer collecteert voor Brandwonden 

Brandweer Bussum heeft op 13 oktober jl. gecollecteerd voor de Nederlandse Brandwondenstichting in het Westereng te Bussum. 

Met de zwaailichten aan gingen de brandweerlieden samen met de pupillen van de Jeugdbrandweer door de straten. 

Hoewel sommige mensen schokken werd er zeer enthousiast gereageerd op deze ludieke actie. Er werdt dan ook gul gegeven en een pizzakoerier stortte zelfs zijn hele fooi van de avond in de collecte bus. 

Totaal is er € 1.771.55 opgehaald. 

Westereng; namens de Brandwondenstichting: Bedankt! 


Foto’s gemaakt door Jan Honing Beter te slijten dan te roesten… 

Zo luidt het spreekwoord dat aangeeft dat het beter is om hard te werken in plaats van niets te doen. 

Zo heeft ook het voertuig van de jeugdbrandweer, roepnaam (52) 634, zeker zijn dienst bewezen bij zowel de jeugdbrandweer als bij de brandweer toen het voertuig nog in repressieve dienst zijn werk deed. 

Dit voertuig is een Mercedes 1113 en de opbouw is uitgevoerd door Saval Kronenburg te Hedel in 1974. 

Maar helaas, alles wat beweegt zal slijten en ook dit voertuig is daar helaas geen uitzondering op. In de loop der tijd kwamen er wat mankementen naar voren zoals motorische problemen, lekkage in de hoge drukhaspels, versleten remmen, barsten in de voorruit en roestplekken op en aan de carrosserie . 

Eind 2007 is dan ook besloten met de toenmalige commandant en de Jeugdcoördinator om door dhr Frans Eijpe, toenmalig hoofd technische dienst, een rapportage te maken van het van het herstellen van dit voertuig en de eventuele kosten die hier aan verbonden waren. 

In het begin van het jaar 2008 is dan ook besloten om met de restauratie van het voertuig te starten. 

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd door de Heer Wilfred Hagen, huidig hoofd technische dienst, en wordt regelmatig vergezelt door dhr Frans Eijpe die, dankzij zijn verleden in de autobranche, veel ervaring heeft met restauratiewerk. 

Gelukkig zijn er naast de 2 heren van de technische dienst ook genoeg vrijwilligers die vinden dat het voertuig nog jaren dienst kan doen bij de jeugdbrandweer en het dus jammer vinden als het voertuig zal verdwijnen. 

Zij zetten zich dan ook volledig in om het voertuig te restaureren en te herstellen daar waar het nodig is. Iets wat niet altijd even gemakkelijk gaat. Waar kunnen bijvoorbeeld nog onderdelen gevonden worden voor vrachtwagens die al jaren niet meer worden gemaakt? 

Desondanks wordt onder luidt gejuich van het jeugdkorps het voertuig stukje bij beetje hersteld en kunnen wij trots zijn dat er in het huidige korps leden zijn die dit voertuig weer maken tot een kroonjuweel. 

Daarom wil ik, als coördinator jeugdbrandweer, via deze weg onze welgemeende dank uiten voor degene die zich hiervoor inzetten. 


U kan op een afbeelding klikken voor een grotere afbeelding. 

     
 • Oefening met de jeugdbrandweer van Huizen. 

  Binnenkort heeft de jeugdbrandweer van Bussum een gecombineerde oefening met de jeugdbrandweer van Huizen. 

  Dit is voor beide korpsen geen nieuwe belevenis, aangezien beide jeugdkorpsen al eens kennis hebben gemaakt tijdens een oefening te Hilversum. 

  Ook dit jaar wordt er een brand geënsceneerd op een locatie te Huizen. 

  Het draaiboek van deze oefening kan u hier in PDF formaat downloaden.   Open dag brandweer Bussum 

  Zaterdag 24 mei hield de brandweer van Bussum een open dag. 
  Bezoekers uit de regio hadden de mogelijkheid om de kazerne te bezichtigen en een indruk op te doen van het werk van de brandweer. 

  Ook de jeugdbrandweer van Bussum zal deze dag aanwezig zijn en de nodige demonstraties geven. 

  In de stalling van de kazerne werden 2 stand opgebouwd. 

  Op 1 van deze stands had de jeugdbrandweer promotie materiaal uitgestalt en werdt het materiaal getoont waarmee zij oefenen en werken. 

  Eveneens werden door de brandweer Bussum en de jeugdbrandweer de nodige demonstraties gegeven.   31 mei 2008: Bezoek luchthavenbrandweer van Schiphol. 

  Zaterdag 31 mei zal de jeugdbrandweer van Bussum een bezoek brengen aan de brandweer van de luchthaven Schiphol. 
  Dit wordt gevolgd door een bezoek aan de Amsterdamse blusboot "Jan van der Heijden 3". 

  Om 10:00 worden wij verwacht op de brandweerpost Sloten. Hier zal een presentatie gehouden worden over de werkzaamheden van brandweer Schiphol. 

  Vervolgens zal er rond 11:30 een rondleiding gegeven worden op deze kazerne, en eventueel een bezoekje gebracht aan de oefenlocatie. Dit zal ongeveer tot 13:00 duren. 

  Na een lunch wordt er een bezoek gebracht aan de blusboot "Jan van der Heijden 3" te Amsterdam. 
  Dit zal ongeveer tot 17:00 duren. 

  2 Februari 2008: Carnaval 2008 

  Afgelopen zaterdag 2 februari heeft de jeugdbrandweer van Bussum meegedaan in de carnavalsoptocht. Dit jaar was het thema de fusie van de 4 grote gemeentes in het Gooi. 

  De jeugdbrandweer heeft een klein brandweer autootje gemaakt op het chassis van een Go-kart. Een jeugdlid heeft dit voertuigje bestuurd terwijl de rest in rollators achter hem aanliepen. Dit symboliseerde het feit dat er al (lang) gewacht wordt op de fusie tussen de gemeentes. 

  Zij werden ook begeleid door 3 jeugdleiders. Ook deed het bensdorp brandweervoertuig mee, (zie onder de kop “voertuigen” als 52-583), zodat de jeugdleden afgewisseld konden worden tijdens het lopen in de stoet. 

  Het was de bedoeling dat de jeugdbrandweer mee zou doen in de stoet van Bussum. Deze zou (vanzelf) aansluiten op de stoet van Naarden. Helaas kwam het niet zo ver. Vlak voor het einde van de stoet van Bussum kwam het wagentje tot stilstand door motorproblemen. Deze werd toen naar een garage gebracht, provisorisch gerepareerd en gelukkig konden wij onze weg weer vervolgen, ware het niet dat de rest van de stoet al ver vooruit was. 

  Desalniettemin kon het voertuigje de startpositie van de stoet van Naarden op eigen kracht weer bereiken. Hier is een herstart gemaakt en kon de jeugdbrandweer alsnog meelopen met de stoet van Naarden. Ook hier werd het noodlot getart. Net als in Bussum kwam het voertuigje weer in problemen. Door het (langzaam) leeglopen van de banden kwam het grote tandwiel van de ketting tegen de grond en kon het dus niet op eigen kracht naar de finish rijden. Het laatste stukje moest dus worden gesleept door het bensdorp voertuig. 

  Gelukkig is er die dag veel gelachen en hebben de jeugdleden naar eigen zeggen een plezierige dag gehad. 
  Er is van deze dag een film gemaakt. Deze is te bekijken op de media-pagina

  Met dank aan Daatzelaar fietsen en TEMPO brandbeveiliging

  Klik hier voor meer fotomateriaal uit ons fotoalbum.   09 Januari 2008: Bezoek aan brandweervoertuigbouwer "Gemco Mobilesystems" 

  De jeugdbrandweer van Bussum heeft woensdag 9 januari een bezoek gebracht aan "Gemco Mobilesystems", een instantie die zich bezig houdt met het opbouwen van onder andere brandweer voertuigen. 

  Omdat de jeugdbrandweer zelf ook met brandweervoertuigen werkt, was het voor de jeugd ook een ervaring om te zien hoe deze gebouwd worden. 

  Om 19:15 uur werden wij hartelijk ontvangen. Na een kopje koffie en een briefing mochten we de werkvloer bezoeken. Ondanks het feit dat de werkplaats opnieuw werdt ingericht mochten we de nog lopende, (en zeer indrukwekkende), projecten bezichtigen. 

  Gelukkig mochten er fotos en films gemaakt worden. Op de fotos wordt nog gewacht, de film is te bekijken op de media-pagina  13 oktober 2007: 100 jaar brandweer Hilversum 

  Op zaterdag 13 oktober 2007 heeft de brandweer Hilversum in verband met hun 100 jarig bestaan een aantal activiteiten georganiseerd voor burgers op de Kerkbrink in Hilversum. 

  Ook de jeugdbrandweer Bussum had een taak in de organisatie, namelijk het assisteren bij de kinderspelen. 

  Er werden onder andere de volgende activiteiten georganiseerd: 

 • Een historische optocht van oude brandweervoertuigen
 • Diverse stands met informatie en folders over de brandweer
 • Een demonstratie van een verkeersongeval en het bevrijden van de slachtoffers
 • Er waren zowel historische brandweervoertuigen als moderne brandweervoertuigen opgesteld om te bezichtigen
 • Verschillende kinderspelen zoals fietsen en een brand blussen op poppen.


(Hierna werd een bluscertificaat overhandigd) 

Geholpen door het mooie weer en de inzet van vele vrijwilligers was het een geslaagde dag! 

Klik hier voor meer fotomateriaal uit ons fotoalbum. 16 september 2006: Themadag bij GE-Plastics 

Op zaterdag 16 september 2006 hebben we een themadag gehad bij Ge-Plastics, één van de grootse bedrijfsbrandweren in Nederland. De bezetting bestaat uit 5 man beroeps en 140 vrijwillige brandweerleden. 

De training is gebaseerd op industriële branden. De dag voor de jeugdbrandweer bestond uit een theorie en praktijk gedeelte. 
Na afloop werd er nog geëvalueerd over eventuele verbeteringen. 

De dag werd afgesloten met het afscheid van een jeugdleider en twee aspiranten die de leeftijd bereikt hebben van 18 jaar. Zij werden door de Commandant van de brandweer gehuldigd en kregen een medaille en certificaat. 


Klik hier voor meer fotomateriaal uit ons fotoalbum. 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?