UA-73770663-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Geschiedenis

 

Voorgeschiedenis In 1976 werd er door de toenmalig Commandant Brandweer de heer van de Kruit en brandweerofficier de heer Fokker besloten om na te denken over het oprichten van een jeugdbrandweer voor doorstroming naar de volwassen brandweer. Als voorbeeld werd de jeugdbrandweer Huizen genoemd. Er werd een spaarpot ingesteld waar wekelijks geld in werd gedeponeerd. Ondanks dit spaarpotje, lukte het niet het plan financieel rond te krijgen en ging het voorstel niet door. Het geld dat gespaard was, is naar de brandweervereniging de Vuurvlieg gegaan. Jeugdkorps Bussum 1996Jeugdkorps Bussum 1996

Officiële start van een Jeugdbrandweerkorps In het jaar 1996 werd besloten om een jeugdbrandweer op te richten. Hierbij ging het om een sociaal verband voor de jeugd van Bussum, alsook om de werving voor leden van het volwassen brandweercorps. Vaak werden kinderen van het brandweerpersoneel lid. De heer Gerkens, Commandant brandweer, en de heer Fokker, hoofd preventie, hebben eerst bij verschillende jeugdkorpsen gekeken, alvorens een draaiboek te ontwerpen. Op 18 september 1996 werd uiteindelijk door Commandant C.J. Gerkens lidmaatschap aangevraagd bij de commissie Jeugdbrandweer van de NVBC. Jeugdleider werd de heer Fokker. De eerste aspirant jeugleden werd een feit.
(zie foto).

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?