UA-73770663-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ledenwerving


Ledenwerving 

Leden gezocht voor de jeugdbrandweer 

Als je als jongen of meisje naar het voortgezet onderwijs gaat en je hebt de leeftijd van 13 jaar bereikt, is het belangrijk dat je na je schooltijd behalve je huiswerk, vrije tijd invult door een geweldige ontspanning. 

De organisatie van de jeugdbrandweer bestaat uit 9 jeugdleiders en 14 aspiranten in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Bereik je de leeftijd van 18 jaar, dan bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de vrijwillige brandweer. 

Taken van een Aspirant: 
Elke woensdag avond worden er twee brandweeroefeningen uitgevoerd op een object. Op het object worden branden gesimuleerd door borden, lichtslangen en knetterkasten. Ook is er meestal een slachtoffer in het object aanwezig, dit is meestal een aspirant die niet mee oefent. 

Brandmelding: 
Via een portofoon wordt door de alarmcentrale de brand gemeld. 
In de tankautospuit (het brandweer voertuig afgekort als TAS) bevinden zich 8 personen. Één persoon heeft de leiding en noemen we de bevelvoerder; verder hebben we de chauffeur- pompbediener, aanvalsploeg 1&2, waterploeg 3&4, slangenploeg 5&6. Tijdens het aanrijden naar het object vraagt de bevelvoerder via een portofoon belangrijke gegevens op zoals, juiste brandadres, soort object, zijn er personen aanwezig, waar brand het, zijn er gevaarlijke stoffen aanwezig enz. 

 

Aankomst: 
Als het om een kleine brand gaat, werken we met hogedruk, aan boord van de TAS bevind zich 1500 liter water, 1&2 zetten dan de 1e straal in 3&4 maken de waterwinning vanaf de brandkraan naar de tas toe, hierna worden ze op de 2e straal ingezet, de slangen zitten op een haspel, de lengte van de slang is 90 meter, we blussen met nevel en gebruiken dus weinig water, hierdoor ontstaat er minder waterschade. 

Gaat het om een grote brand, dan werken we met lagedruk bij aankomst geeft de bevelvoerder de opdracht aan 1&2 een korte verkenning om het gebouw heen te doen, zij nemen meteen een aanvalskrat mee, hierin bevinden zich de slangen,straalpijpen,verdeelstuk en een koevoet. 3&4 en 5&6 maken de waterwinning in orde van de brandkraan via de TAS naar het verdeelstuk. Als er water op ’t verdeelstuk staat kunnen de manschappen de 1e,2e en 3e straal inzetten om de brand te blussen. Na de brand worden alle materialen weer keurig op het voertuig (TAS) opgeborgen. De bevelvoerder en chauffeur – pompbediener zijn hier verantwoordelijk voor. Op de kazerne aangekomen wordt de TAS weer in gemeld. 

Wedstrijden: 
Meestal doen we twee keer per jaar mee aan wedstrijden, we schrijven ons in voor zowel lagedruk als hogedruk, gewestelijk, provinciaal en landelijk. We hebben in Nederland 147 jeugdkorpsen. 

Projecten zijn: 

  • Bezoek aan een groot brandweerkorps.
  • Het bekijken van een oefencentrum. (zelf blussen op echt vuur)
  • Mee doen aan carnaval.
  • Bezoeken aan brandweermusea enz.Ik hoop dat het zo duidelijk is wat de jeugdbrandweer inhoud. 

Wil je een uitdaging aangaan? 
Kom dan eens een woensdagavond kijken of het ook wat voor jou is! 

Wel vooraf even bellen met dhr. Simon Eijpe, Coördinator jeugdbrandweer Post Bussum. 

Hij is bereikbaar op: 
Woensdag van 09.00 uur t/m 22.00 uur
Telefoonnummer: 035-692 50 89 
Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?