UA-73770663-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Organisatie jeugdbrandweer

Organisatie jeugdbrandweer Bussum 

De organisatie van de jeugdbrandweer bestaat uit een coördinator, vijf jeugdleiders waarvan er drie oefenleider zijn en twee aspirant jeugdleiders. 
Het is een zelfstandige organisatie die onder het commando van de commandant brandweer valt. 
De jeugdleiders en aspirant jeugdleiders vallen onder het commando van de coördinator. 
Elke jeugdleider heeft een functietaak. 
We hebben momenteel tien aspiranten variërend in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. 
Er is plaats voor maximaal 14 personen, bij meer aanvragen komen zij op een wachtlijst te staan. 


Doelstelling 

Kennis maken met de discipline en werkzaamheden van de Brandweer, bij 18 jarige leeftijd doorstromen naar de vrijwillige brandweer indien aan de gestelde eisen wordt voldaan, met een proeftijd van een jaar. 
Deelname aan wedstrijden die door de SJBN georganiseerd worden. 

Organogram 

 

Simon Eijpe 

Simon met zijn eerste autotje, gedoneerd aan een demo van de jeugd
Simon met zijn eerste autotje, gedoneerd aan een demo van de jeugd  

Ik zal me even voorstellen; Ik ben Simon Eijpe en ik ben de Coördinator van de jeugdbrandweer post Bussum. 

Ik ben begonnen bij de jeugdbrandweer toen ik 14 jaar was. 
Op het moment dat ik de theorie een beetje onder de knie had mocht ik mee gaan oefenen met de ploeg. 
Ik ben begonnen als pompbediende, dan zorg je ervoor dat er water beschikbaar is voor het blussen van de brand, dit gaat via een brandkraan of via het voertuig waarmee je naar de brand gaat. 

Na twee jaar ben ik ben ik gestopt met pompbediende en ben ik verdergegaan als 1,2,3 en 4. 
Niet allemaal tegelijk natuurlijk maar om de beurt; 1 en 2 zijn de aanvalsploeg en 3 en 4 zijn de waterploeg. 
Nummers 1 en 2 zijn verantwoordelijk voor de eerste verkenning als je bij een brand of ongeluk aankomt om zo een goed overzicht te krijgen. Nummers 3 en 4 zorgen ervoor dat het materiaal gereed is om te kunnen gebruiken. Waarna de hele ploeg de brand kan gaan bestrijden. 

Dit is natuurlijk maar een kleine greep van alles wat de ploeg doet. Wij maken ook uitstapjes naar oefencentra waar we met echt vuur te maken krijgen. Bij de jeugd is alles namelijk nagebootst doormiddel van verlichting en signalering. 

 
Niet altijd zijn we met de brandweer bezig, we doen namelijk ook regelmatig mee met andere evenementen, zoals de carnavals optocht. 

Ik heb een hele leuke tijd bij de jeugdbrandweer van Bussum, dat komt door de goede begeleiding die alles tot in de puntjes regelt en door de fijne ploeg natuurlijk. 

Na mijn 18de ben ik jeugdleider geworden mede omdat het zo leuk is om de jongere jongens en meiden van het team te leren hoe alles te werk gaat, zodat als zij 18 zijn geworden kunnen gaan solliciteren bij het "grote" korps. Ze weten er dan natuurlijk al een hoop van af en hebben dan al een beeld van hoe het werkt bij de brandweer. Zij hebben dan een goede basis om met de opleiding "Manschap" te gaan beginnen. 

 

Op 04-10-2014 heb ik Herman van Veen overgenomen en ben nu dus de Coördinator. Ik ben enorm blij met deze kans en probeer onze naam landelijk hoog te houden. Gelukkig heb ik een heel mooi team jeugdleiders en een gezellige club jeugdleden.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?